(Google Translate)
Онлајн дебата: Белорусија – последниот европски отпор

Онлајн дебата: Белорусија – последниот европски отпор

Ѓорѓи Станковски од Обединети за Македонија, заедно со сестринските подмладоци: Млади конзервативци од Чешка, Закон и ред – Полска, Џиованти Национале од Италија, Млади Републиканци САД, Млади конзервативци – Британија и десниот подмладок од Шведска, дебатираа со претставникот од Белорусија – Dzianis Kuchnyski за изборниот фалсификат во Белорусија.
Се направи кратка паралела со македонските случувања од пред неколку години: местење на избори, политички затвореници, репресии итн.
Настанот одеше во живо на официјалните социјални мрежи на European Young Conservatives.
Благодарност до нив за прекрасната организација.