(Google Translate)
Честит 8 Март!

Честит 8 Март!

Денес се одбележува 8 Март, Меѓународниот ден на жената, посветен на афирмација на женските права и положбата на жената во општеството.
 
Со глобалната димензија на Меѓународниот ден на жената, да се потсетиме дека во некои земји, радикалните верувања ги рушат сите можни човекови права кон женскиот пол.
 
Да изразиме почит и благодарност до женскиот пол за нивниот придонес во сите сфери на животот.
 
Обединети за Македонија се бори за поголема застапеност на жените во политиката и во другите области.
 
Ви го честитаме Меѓународниот ден на жената!
 
#InternationalWomensDay
#МеѓународенДенНаЖената