(Google Translate)
Нека ни е честит Денот на независноста!

Нека ни е честит Денот на независноста!

8 Септември е датумот кога граѓаните одлучија ЗА независна македонска држава.

Изминатите 29 години доживеавме моменти на разочарување и среќа, но секогаш гордо сме чекореле по трнливиот пат за да ја направиме Македонија горда држава, членка на НАТО и иден член на Европската Унија.

Тоа можеме да го оствариме само со единство, а овој ден токму тоа нѐ потсетува.

Да продолжиме заедно да ја градиме Македонија со меѓусебна почит и разбирање, затоа што само обединети можеме да имаме просперитет.

Нека ни е честит Денот на независноста!