(Google Translate)
Љубе Бошкоски – интервју за НАСЛОВНА: Ние како партија десно од центарот, со јасна ВМРО-вска провиниенција, како Обединети за Македонија, се залагаме за Македонија на сите граѓани.

Љубе Бошкоски – интервју за НАСЛОВНА: Ние како партија десно од центарот, со јасна ВМРО-вска провиниенција, како Обединети за Македонија, се залагаме за Македонија на сите граѓани.

Насловна: Господине Бошкоски, на овие избори сте дел од коалицијата Можеме, која ја предводи Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија, а вие сте составен дел со Обединети за Македонија. Kако една десничарска партија се пронајде во концептот Едно општество за сите на Заев?

Бошкоски: Ние како партија десно од центарот, со јасна ВМРО-вска провиниенција, како Обединети за Македонија, се залагаме за Македонија на сите граѓани. Ако тргнеме и од историско ВМРО, па до Крушевскиот манифест 1903-та, повикот до Албанците, Турците, Власите… е повик на едно општество за сите граѓани.

Целото интервју овде.