(Google Translate)
ОМ на средба со ИРИ

ОМ на средба со ИРИ

Делегација на ОМ имаше средба во Меѓународниот републикански институт (ИРИ) каде имаше пријателски разговор и претставување на организацијата.
На средбата беше и господинот Овен Паун – резидентен директор на програмата во Македонија.
САД е сојузник и стратешки партнер на Република Северна Македонија, но и верен пријател, што може да се забележи уште од независноста. Така и ќе остане во иднина.