Секој што сака може да ѝ помогне на татковината.  Помагајќи на Македонија, си помагаме на самите себе и на своите најблиски. 
Тоа од секогаш било идеал за слободоумните патриоти и борците за човечки правдини.

Љубе Бошкоски

Прогресивна десна политика

Обединети за Мaкедонија е движење, партија, визија, центар-десен концепт за да ги обединиме идеите и силите кои на Македонија ќе и донесат напредок.

Нашата идеологија е нашиот народ, без разлика на вера, националност и пол, исто како што бил и Уставот на историското ВМРО.

Потпис на Љубе Бошкоски

ПРЕС-ЦЕНТАР

КОЛУМНИ

2021: ШТО ПОНАТАМУ? НАШАТА ВИЗИЈА:

writing-828911_1920

РАБОТА И ПРОСПЕРИТЕТ

КОВИД-19 кризата ја поткопа економијата.

Агитираме за поддршка за економско закрепнување за компаниите за создавање нови работни места. Слободниот пазар значи слобода.

146966769_1585466928297927_8900686762970445572_o

БЕЗБЕДНИ ГРАНИЦИ, БЕЗБЕДНИ ГРАЃАНИ

Се залагаме за безбедни граници и да се воспостави систем за контролирана миграција.

Со тоа ќе се елиминира навлегувањето на радикални структури во РС Македонија и во Европа.

ЕВРОПСКА УНИЈА

ЕВРОПСКА УНИЈА

Сакаме европските држави да соработуваат конструктивно  за да се постигне напредок во прашањата од заеднички интерес за Европа. Но, на европско тло се бориме за децентрализирана Европа. ЕУ институциите мора да го почитуваат суверенитетот на државите.

money-2724245_1920

РЕАЛНА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Заштитата не треба да значи изгубени работни места и зголемена сиромаштија.Треба да градиме одржливи економии на реален начин, што значи дека работните места ќе се заштитени, а компаниите ќе останат конкурентни.

mortgage-5266520_1920

„РАМНО“ ОЗНАЧУВА ПРАВИЧНОСТ

Државата треба да има минимално влијание во приватниот сектор и преку рамниот данок да овозможи еднаква и фер конкуренција.

Слободниот пазар и слободата на индивидуата се основи на демократијата.

МАКЕДОНИЈА ЗНАМЕ

ДРЖАВЕН ПАТРИОТИЗАМ

Етничкиот национализам може да доведе само до поделби. Државниот патриотизам и чувството на припадност кон државата се основа за заедништво и просперитет. 

Нема ништо посвето од патриотизмот.

Кои сме ние?

Обединети за Македонија се залага за:

Државен патриотизам

Демократски развој

НАТО и ЕУ

Слободен пазар и индивидуална слобода.

Зелен конзерватизам

Правна држава

ОМ знаме на маса

Придружете се на партијата која ги следи десните про-европски идеи.

ПРЕТПЛАТИ СЕ
Претплатете се со Вашата е-пошта да добивате новости поврзани со Обединети за Македонија